Bílou Horou křížem krážem

Hádejte, co se dětem nejvíce líbilo na čtvrté procházce Po stopách pana Kolečka? Návštěva hřbitova a věznice!! To druhé jsme si ale raději prohlédli jen zdálky…a na unikátním Ruzyňském tolerančním (evangelickém) hřbitůvku jsme se snažili dodržovat klid. No, úplně úspěšní jsme nebyli…🙊

Asi největší zážitek ale měli malí dobrodruzi ze setkání s kamarádem našeho pohádkového hrdiny pana řidiče Kolečka. Došlo k němu kousek od mohyly na Bílé Hoře. Nevěříte? Tak pojďte příště s námi a uvidíte! 

Další zastávky naší procházky vidíte na fotkách. Nejsmutnější mezi nimi byla dnes divoce chátrající zájezdní hospoda na Bílé Hoře. Přežila všechny režimy od konce 17. století, ale ten dnešní už asi bohužel nepřežije…Naše oko naopak potěšila pěkně zrekonstruovaná poutní kaple č.9 u kostela Panny Marie Vítězné. Pobyli jsme i u mohyly na paměť českých a moravských bojovníků a proběhli jsme se po břevnovské „prérii“. Na závěr jsme na výslovnou žádost dětí zamířili k magickému místu, kde pan Kolečko se Šemíkem málem zapadli, tedy k rybníku a usedlosti Manovka neboli Manská zahrada. Děti taky málem zapadly, ovšem přes zeď, když se za každou cenu snažily zjistit, co je za ní 😅.

Na závěr každý dostal každý účastník malované překvapení od pana ilustrátora Jan Lastovicka a vlastnoručně upečenou výslužku od Michaela Mlíčková Jelínková.

Počasí nám tentokrát vyšlo dokonale a dokonce vymalovalo nádhernou duhu nad Šárkou! Nemělo to chybu. Tak co, půjdete příště s námi?! Staňte se našimi fanoušky na Facebooku a nepropásněte žádné naše zajímavé akce a novinky!